Starbucks hakkında şeker davası

ABD’li kahve zinciri Starbucks, şekersiz denilen ürünlerinde şeker bulunduğu iddiasıyla davalık oldu.

Fotoğraf: Pexels

NBC’nin haberine göre şirketin şekersiz diye pazarladığı ürünlerin bazısına bir KitKat çikolata kadar şeker eklediği öne sürülüyor. Bunların arasında proteinli latte ve karamelli matchalar da yer alıyor. İddiaya göre içeceklerde bardak başına 13 ila 21 gram şeker bulunuyor.

Davada şikayetçiler ‘şekersiz’ etiketiyle satılan hiçbir ürünün bu kadar çok şeker içeremeyeceğini vurguluyor.

Tüketici hakları avukatı Steve Berman TRT Haber’in aktardığına göre California, New York ve Washington eyaletlerinde açılan davanın yanıltıcı etiketler konusunda çok önemli olduğunu söylüyor. Şikayetçiler ‘şekersiz’ etiketinin kaldırılmasını ve ABD genelinde tazminat ödenmesini talep ediyor.

Starbucks ise tüketicileri kandırmadığını öne sürdü. İçeceklerdeki şekerin ürünlerdeki protein takviyeli sütten kaynaklandığı, tatlandırma içinse şekersiz şurup kullanıldığı belirtildi.

Kore’de Starbucks öfkesi dinmiyor