Bağımsız Maden-İş: Enerji bakanlığı önünde sekiz gündür ablukadayız

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, Yıldızlar SSS Holding’den alacakları için 100’ü aşkın madencinin eyleminin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde devam ettiğini duyurdu.

Başkentte Türk-İş’e bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikası’na üye işçiler, 31 Temmuz’dan beri eylemde. Bağımsız Maden-İş’e bağlı işçilerse dün (10 Ağustos) eylem başlattı. İki sendikaya bağlı işçiler de Yıldızlar SSS Holding’den alacakları nedeniyle eylemde.

Bağımsız Maden-İş X’ten taleplerini şöyle sıralamıştı:

  1. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar sözünü tutmalıdır.
  2. Gasp edilen haklarımız, bu gaspta sorumluluğu olan Enerji Bakanlığı tarafından ödenmeli, hesabı Sebahattin Yıldız ve ailesinden sorulmalıdır.
  3. Yıldızlar SSS Holding tüm işletmeleriyle kamulaştırılmalıdır.

Bugün (17 Ağustos) Akköprü metrosundan yola çıkan işçiler bakanlığın önüne gitti. Herkesi desteğe çağıran sendikanın açıklaması şöyle:

“Enerji Bakanlığı önünde sekiz gündür ablukadayız, güneşin altında bekletiliyoruz. Enerji Bakanlığı madenciyi aşağı görüyor, görüşme almak istemiyor. Muhatap madencidir, muhatap Bağımsız Maden İş’tir. Biz çözüm sağlanana dek mücadelemizi her gün büyüteceğimizin sözünü veriyoruz.”

Bağımsız Maden-İş duyurdu: Ankara’da eylem yasağı

Doruk Madencilik işçileri: Haftaya açlık grevine başlayacağız

Bakanlık: Doruk Madencilik’te taraflar uzlaştı, işçi alacakları takvime bağlandı

Sendika duyurdu: Doruk Madencilik direnişinde zafer madencilerin