CHP'li Çankaya belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

Tutuklanan CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırıldı.

Politician in a dark suit at a podium, raising his hand to a large outdoor crowd waving red flags at a political rally.
Hüseyin Can Güner. Fotoğraf: @hcanguner / X

Ankara başsavcılığı, 11 Haziran’da Güner dahil 36 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Güner dahil 30 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada suçlamalar, ‘suç örgütü kurma’‘rüşvet’ ve ‘ihaleye fesat karıştırma’.

Mahkeme, gece Güner’in de bulunduğu 24 kişiyi tutukladı. Altı kişiyse yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrolle serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanlığı kararın ardından bugün Güner’i geçici tedbirle görevden uzaklaştırdığını duyurdu.

Güner, 11 Haziran’da X’ten evinin anahtarını arama için polise teslim ettiğini belirtmiş, aynı gün Kıbrıs’tan dönüşünde gözaltına alınmıştı. Belediye başkanı ayrıca “Göreve geldiğimizden bu yana bu kurumu en iyi şekilde yönettiğimizi ve bize güvenen hiç kimseye karşı mahcup olacak en ufak bir davranışımızın olmadığını tüm komşularımızın bilmesini isterim” diye yazmıştı.

Çankaya Belediye Başkanı Güner dahil 24 kişi tutuklandı

Çankaya belediye başkanı gözaltına alındı

CHP’li Çankaya Belediyesi’ne polis baskını: Belediye başkanı Güner dahil 36 gözaltı kararı