İran, 'İsrail operasyonları'nı durdurdu

İran ordusu, ‘İsrail operasyonları’nı durdurduğunu bildirdi.

Karar, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail ve İran’a “Durun” çağrısının hemen ardından geldi.

İsrail, İran füzesini Kudüs semalarında etkisizleştirmeye çalışıyor. Fotoğraf: AA

İran, Lübnan’a saldırıları nedeniyle dünden bu yana (7 Haziran) İsrail’i füzelerle vuruyordu. Bu saldırıları önlediğini duyuran İsrail, İran’a karşılık veriyor.

28 Şubat’ta ABD/İsrail saldırısıyla başlayan savaşta 8 Nisan’dan bu yana ateşkes vardı. İran’ın saldırısı ateşkes süresi boyunca İsrail’e ilk saldırı olarak kayda geçti.

İran ordusu İsrail’in Lübnan’a saldırılarını genişletmesi veya İran’ın eylemlerine karşılık vermesi halinde ‘daha yıkıcı’ saldırılar düzenleneceğini de bildirdi.

Trump dün İran saldırısının ardından “Füzelerinizi fırlattınız, bu kadar yeter. Masaya geri dönün ve bir anlaşma yapın” demişti.

Bugünse Truth Social hesabından şöyle yazdı: “İsrail ve İran ateş etmeyi derhal durdurmalı.”

‘Lübnan’a saldırı sürerse daha sert karşılık verilecek’

İran Silahlı Kuvvetleri’nin savaşı yürüten birimi Hatemu’l Enbiya Karargahı, İsrail operasyonlarını durdurduğunu duyurdu.

Açıklamada İsrail’in Lübnan’a saldırılarını sürdürmesi halinde daha sert karşılık verileceği uyarısında bulunuldu.

Trump hem İran’a hem İsrail’e çıkıştı: Derhal durun

İran: İsrail’in saldırganlığında ABD sorumluluğu açık

İsrail’den İran’a saldırılar

Petrol saldırıların yeniden başlamasıyla yükselişte

İran: Ülkenin batı hava sahası kapatıldı

İran’dan İsrail’e füze saldırısı

Trump’tan İran’a: Füzelerinizi fırlattınız, şimdi masaya dönün