Beşiktaş ve Adana Demirspor taraftarları, Ankara’da açlık grevi yapan Doruk Madencilik işçilerine tezahüratlarla destek verdi.

Eskişehir’deki Doruk Madencilik’te çalışan işçilerden bazıları maaşlarını, bazılarıysa tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle Ankara’da dokuz gündür açlık grevinde.
21 Nisan’daki eylemdeki basın açıklamasına göre 2016’da TSMF’nin el koyduğu maden, 2022’de Yıldız SSS Holding’e devredilmiş.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 24 Nisan’da şirketin ödemesi gereken miktarın 36 milyon liralık kısmını işçilerin hesabına yatırdığını, önümüzdeki hafta da tamamını ödemeyi taahhüt ettiğini duyurmuştu.
İşçilerse ödenen ücretin, ‘alacaklarının 50’de biri olduğunu söylemiş, haklarını tamamen alana kadar eyleme devam edeceklerini’ açıklamıştı.
İki kez Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na yürümeleri engellen madenciler, eylemlerine Kurtuluş Parkı’nda oturarak devam ediyor.

Emekçilere siyasi partilerin yanı sıra yeşil sahalardan da destek geldi. Gençlerbirliği taraftarının ardından dün (27 Nisan) Beşiktaş ve Adana Demirspor taraftarları da madenciler için tezahürat attı.
Siyah beyazlı taraftarlar, Fatih Karagümrük’le oynanan ve 0-0 biten maçta Tüpraş Stadyumu’nda şöyle bağırdı: “Mecliste oturun pirzola bedava; maden işçileri açlıkla baş başa açlıkla baş başa!”
Beşiktaş taraftarı Doruk Madencisinden yana!
— Bağımsız Maden İş (@bagimsizmadenis) April 27, 2026
"Meclis'te oturun, pirzola bedava
Maden işçileri açlıkla baş başa"
Ses ver: #8GündürMadenciAç pic.twitter.com/dCJJRU5quZ
Adana Demirspor taraftarlarıysa 25 Nisan’daki Ümraniyespor maçında “Doruk maden işçisi yalnız değildir”, “İşçinin hakkını ver” tezahüratları attı.
Adana Demirspor taraftarı madenciden yana!
— Bağımsız Maden İş (@bagimsizmadenis) April 27, 2026
Raylardan madenlere, selam olsun direnen emekçilere!
Ses ver: #8GündürMadenciAç pic.twitter.com/8iqWOV4uq5
Bağımsız Maden İşçileri Sendikası destek görüntülerini X hesabından paylaştı.
Talepleri neler?
Sendika, işçilerinin taleplerini şöyle açıklamıştı:
- Maden işçilerine aylarca ödenmeyen ücret alacaklarının; ikramiye, yıllık izin, sendikal haklarla beraber ödensin.
- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) öncesi ve sonrasında haksızca çıkış alıp dava açmış veya açmamış tazminat hakları ödenmeyen tüm işçilere tazminat hakları ödensin.
- Halihazırda çalışan işçilere rızası olmadan dayatılan ücretsiz izin uygulaması kaldırılsın.
- İşçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uygun güvenli bir çalışma ortamı oluşturulsun.
- Sendikamız üyesi olup mücadelede öncülük ettikleri için işten çıkarılan işçiler işe iade edilsin.
- İş güvencesi ve madenin sürdürülebilir olması adına maden kamulaştırılsın, iş güvencesi teminat altına alınsın.