Muğla’da yapay zekaya yapılmış ‘çarşaf giydirilmiş domuz’ görseli paylaşan bir kişi tutuklandı.

O.K.’ye ait görünen Instagram hesabından “Yapay zekanın yaratıcılığı insanın hayal gücünün ötesine geçmeye başladı bence, oturup şöyle bir tablo çizebilsem kendimle gurur duyardım. Çok beğendiğim için paylaşıyorum” denerek bir görsel paylaşıldı.
Paylaşımın ekran görüntüsünü Eğitim-Bir-Sen Muğla Başkanı Önder Uçak X hesabından şöyle ‘ihbar etti’:
“Değerlerimize ve inancımıza hakaret etmek bu kadar kolay olmamalı! İslami değerlerimizi ve kadınların kıyafet tercihini iğrenç görsellerle aşağılayan şahıs hakkında adli makamları göreve davet ediyoruz. Toplumsal huzuru bozmaya kimsenin hakkı yok.”
Değerlerimize ve inancımıza hakaret etmek bu kadar kolay olmamalı! ❌
— Önder UÇAK (@OnderUcak1) February 8, 2026
İslami değerlerimizi ve kadınların kıyafet tercihini iğrenç görsellerle aşağılayan şahıs hakkında adli makamları göreve davet ediyoruz. Toplumsal huzuru bozmaya kimsenin hakkı yok.@EmniyetGM@tcmuglavaliligi pic.twitter.com/MsX9ky01o7
O.K. ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. Paylaşımın yapıldığı Instagram hesabıysa kapalı.