İstanbul’a bu yıl ilk kez kar yağdı. Kentin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı. Kentte bu gece de bazı bölgelerde kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) uyarılarının ardından hava sıcaklığının düştüğü kentte, akşam saatlerinde etkili olan yağış birçok ilçede kara dönüştü.

İlerleyen saatlerde şiddetini artıran kar, yüksek bölgeleri beyaza bürüdü.
Anadolu Yakası’nda Beykoz Kavacık-Riva yolunda yoğun yağış nedeniyle bazı sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Yolda kalan sürücüler araçlarını kurtarmaya çalışırken ilerleyemeyen bazı sürücülerse geri döndü.

Üsküdar’daki Çamlıca Tepesi’nde de kartpostallık görüntüler oluştu. Lapa lapa kar yağan tepeye gelen bazı vatandaşlar kar topu oynayıp fotoğraf çekti.

Çekmeköy’de de yağışın etkisiyle yollar ve araçların üzeri beyaza büründü.
Avrupa Yakası’nda da yoğun kar yağışı nedeniyle Beylikdüzü ve Esenyurt’ta yollarda kar örtüsü oluştu.

İstanbul’da bugün hava nasıl olacak?
MGM tahminlerine göre kentte bugün hava sabah yağmurlu, yüksek kesimlerde karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden sonraysa karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak.