Süreç komisyonunda 'İmralı oylaması' yapılacak

Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu cuma 14.00’te İmralı Adası’na gitmeyi oylayacak.

Fotoğraf: Wikipedia

Meclis’te kurulan ‘Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’ 5 Ağustos’tan bu yana toplanıyor.

48 vekilden oluşan komisyon, bugünle birlikte 17 kez toplandı. Vekillerden oluşan bir heyetin PKK lideri Öcalan’la tutuklu olduğu İmralı Cezaevi’nde görüşüp görüşmeyeceği bir süredir konuşuluyordu.

Son olarak bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında şu çıkışı yapmıştı:

“Meclis’teki komisyon bu ziyarete yanaşmazsa, herkes üç maymunu oynamakta ısrar ederse açık açık söylüyorum alırım yanıma üç arkadaşımı kendi imkanlarımızla İmralı’ya gitmekten gocunmam, çekinmem, bir masa etrafında yüz yüze gelmekten imtina etmem.”

‘En kısa zamanda gideceğiz’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ve DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, komisyonda İmralı’ya gitmenin oylanacağını söyledi.

Yıldız, “Cuma günü toplanacağız, en kısa zamanda da gideceğiz” dedi.

Kılıç Koçyiğit’se şöyle konuştu: “Bu hafta cuma günü komisyon saat 14:00’te İmralı’ya gitme gündemiyle toplanacak ve tek gündem bu olacak. Cuma günü oylama yapılacak.”

Kurtulmuş: Sürecin tamamlanması için komisyon İmralı’ya gidebilir

DEM Parti’ye göre Bahçeli’nin İmralı sözleri ‘takdire şayan’

Bahçeli İmralı yolcusu