Sezen Aksu: Ayşe Barım ve Murat Çalık hayati tehlike altında

Sezen Aksu hasta olmalarına karşın tutuklu yargılanan menajer Ayşe Barım ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık için çağrı yaptı: “Ayşe Barım’ın, Murat Çalık’ın ve tüm ağır hasta tutuklu ve hükümlülerin sağlığı ve hayatı sizin yükümlülüğünüzdür.”

Sezen Aksu.

Gezi eylemleri gerekçesiyle ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamasıyla yargılanan Barım, 27 Ocak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı ‘yolsuzluk’ soruşturmasından tutuklanan Çalık’sa 23 Mart’tan beri tutuklu.

Murat Çalık ve Ayşe Barım. Fotoğraflar: Vikipedi ve ID İletişim

Kanser geçmişi olan Çalık’ın hastalığının nüksedebileceği belirtilmiş ve tutuksuz yargılanması talep edilmişti.

Barım’ınsa bir kalp hastalığı olduğu biliniyor.

Sezen Aksu’nun Facebook’tan yaptığı açıklama şu:

“Kısa cümleler kuracağım.

Ayşe Barım ve Murat Çalık hayati tehlike altındadır. Vakit geçirmeksizin tutukluluklarına son verilerek tedavi imkânı sağlanmalıdır.

Devlet görevlilerinin meşruiyetinin yegâne temeli, vatandaşına karşı sorumluluklarını ve yükümlülüklerini yerine getirmesinde yatar.

Ayşe Barım’ın, Murat Çalık’ın ve tüm ağır hasta tutuklu ve hükümlülerin sağlığı ve hayatı sizin yükümlülüğünüzdür.

Hatırlamanız ve aklınızdan çıkarmamanız ümidiyle…”

TTB: Ayşe Barım ani ölüm riski nedeniyle bir an önce tahliye edilmeli

Murat Çalık yeniden cezaevine sevk edildi

Adli Tıp ‘ısrarcı’: Murat Çalık’ın kas kaybı, aktif hastalığı ve lenfoma geçmişi yok

Sezen Aksu yeni albüm yayınladı: ‘Paşa Gönül Şarkıları’