26 bin İsrail askeri psikolojik tedavi görüyor

İsrail basını, 26 bin İsrail askerinin psikolojik tedavi gördüğünü yazdı.

Fotoğraf: AA

Ordulara ilişkin veriler yayınlayan ve kendisini bağımsız diye tanımlayan Global Firepower‘a göre İsrail ordusunda 170 bin aktif, 465 binse yedek asker var.

Ülkede askerlik hem erkekler (32 ay), hem de kadınlar (24 ay) için zorunlu.

İsrail 7 Ekim 2023’ten beri Gazze’ye saldırılarını sürdürüyor. Ülkede gündem Gazze’nin ‘tamamen’ işgal edilmesi.

Öyle ki İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bu konuyu görüşmek için yarın akşam güvenlik kabinesini toplayacağı bildirildi.

Fakat AA’nın aktardığına göre Yedioth Ahranot gazetesi, yaklaşık 80 bin yaralı erkek ve kadın askerin tedavi gördüğünü yazdı.

Habere göre bu askerlerden 26 bini psikolojik rahatsızlık yaşıyor. Bunların en az yüzde 33’ü travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) vakası.

İsrail’de intihar eden asker sayısının geçen ay 19’a yükseldiği öne sürülmüştü. Haberde intihar vakaları için “Ulusal risk teşkil ediyor” dendi.

Ülkede ordunun rehabilitasyon bölümünün yıllık bütçesi yaklaşık 4,2 milyar şekel (1,2 milyar dolar civarı).

Yıkım manzarası: The Guardian, Gazze’yi havadan görüntüledi

Araştırma: İsraillilerin yarısından fazlası Gazze’deki açlıktan hiç rahatsız değil

‘Yardım noktası’nda ABD askerinin elini öperken görüntülenen Gazzeli Amir ‘kayıp’

İsrailli yazar David Grossman: Ülkem Gazze’de soykırım yapıyor

WP, İsrail’in Gazze’de öldürdüğü 18 bin 500 çocuğun ismini listeledi

Başlarından ve göğüslerinden vuruldular: İsrail Gazze’de 18 bin 500 çocuk öldürdü