Rusya ve Hindistan Trump'ın umrunda değil

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Hindistan hakkında “Ölü ekonomilerini birlikte batırabilirler, umrumda değil” dedi.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Trump, Truth Social platformunda Hindistan’ın Rusya’yla ne yaptığını umursamadığını belirtti.

79 yaşındaki siyasetçi şunları söyledi:

“Ölü ekonomilerini birlikte batırabilirler, umrumda değil. Hindistan’la çok az iş yaptık, tarifeleri çok yüksek, dünyadaki en yüksek tarifeler arasında. Aynı şekilde Rusya ve ABD de birlikte neredeyse hiç iş yapmıyor.”

ABD başkanı Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev’in kendisine yorumlarına atıfla ‘hala başkan olduğunu sanan başarısız eski Rusya Devlet Başkanı Medvedev’in çok tehlikeli bir bölgeye girdiğini’ belirtti. Trump, Medvedev’i “Laflarına dikkat et” diye uyardı.

Trump Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Ukrayna’yla bir anlaşmaya varması için verdiği 50 günlük süreyi ’10 ya da 12 güne’ kısaltacağını söylemişti.

Medvedev de ABD başkanının Rusya’yla ‘ültimatom oyunu’ oynadığını belirterek şöyle konuşmuştu:

“Her yeni ültimatom, bir tehdit ve Rusya ile Ukrayna arasında değil, kendi ülkesiyle savaşa doğru atılan bir adımdır.”

Trump’tan ‘dost’ Hindistan’a hem gümrük vergisi hem tehdit

Trump: Gazze’deki açlığı kalbi taşlaşmamış veya kafayı yememiş herkes görüyor

Trump, Putin’e ‘son kez’ süre verecek: 10 ya da 12 gün

Anket: Trump’ın görev onayı yüzde 40’a düştü