ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın Katar’daki ABD üslerine füze saldırısının ‘zayıf’ bir yanıt olduğunu ve neredeyse hiç hasar meydana gelmediğini söyledi.
Trump ayrıca, İran’a saldırıyı önceden haber verdiği için teşekkür etti.

11 gündür süren İsrail-İran savaşında dün ABD, İran’ın önemli nükleer tesislerinden Fordo, Natanz ve İsfahan’ı ‘sığınak delici bombalarla’ vurarak savaşa dahil oldu. İran ise bugün ABD’nin Ortadoğu’daki en büyük askeri üssüne füze saldırısı düzenleyerek yanıt verdi.
İran devlet televizyonu üsse üç füze isabet ettiğini duyururken Katar Dışişleri Bakanlığı saldırının başarıyla engellendiğini ve can kaybı olmadığını bildirdi.
Katar saldırıdan hemen önce hava sahasını kapattığını duyurmuştu.
ABD merkezli New York Times gazetesi de İran’ın saldırıyı Katar yetkilileriyle koordine ettiğini ve önceden haber verdiğini yazmıştı.
Trump’ın Truth Social’dan paylaşımında İran’a bu nedenle teşekkür etti. ABD başkanının açıklaması şöyle:
‘İran artık barışa doğru ilerleyebilir, İsrail’i teşvik edeceğim’
“İran, nükleer tesislerini yok etmemize karşılık beklediğimiz üzere çok zayıf bir yanıt verdi. Bu yanıtı oldukça etkili bir şekilde bertaraf ettik. Toplamda 14 füze fırlatıldı, bunlardan 13’ü düşürüldü, bir tanesiyse tehlike oluşturmayacak bir alana düşeceği için ‘serbest bırakıldı’.
Memnuniyetle bildiriyorum ki hiçbir Amerikalı zarar görmedi ve neredeyse hiç hasar meydana gelmedi. Daha da önemlisi, İran öfkesini tamamıyla dışavurmuş oldu ve diliyorum ki artık daha fazla nefret eylemi olmayacak.
İran’a, bize önceden haber verdikleri için teşekkür ederim. Bu sayede can kaybı ya da yaralanma olmadı.
Belki artık İran, bölgede barış ve uyuma doğru ilerleyebilir. Ben de İsrail’i aynı yönde adım atması için içtenlikle teşvik edeceğim. Dikkatiniz için teşekkürler!”
Trump sonraki paylaşımındaysa “Tebrikler Dünya, şimdi barış zamanı!” yazdı.