20 Haziran taklit-tağşiş listesi: Boya karıştırılmış çay, uygunsuz baharat ve pekmezler

Tarım ve Orman Bakanlığı, 20 Haziran tarihli taklit-tağşiş yapılan gıdalar listesine üç çay, dört baharat ve iki pekmez ekledi.

Fotoğraf: AA

Bakanlığın denetimlerde bulduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31’inci maddesinin 6’ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştı.

Buna göre bakanlığın 20 Haziran 2025’te duyurduğu ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesine göre ‘Ebu Said Tea’ ve ‘Akboz Helen’ markalı siyah çay ürünlerinden gıda boyası çıktı. İki marka da Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinden. Ayrıca Adana’nın Seyhan ilçesinden ‘Seylon’ marka siyah çay da aynı gerekçeyle listeye eklendi.

Listeye eklenen dört baharat ürünüyse şunlar:

MarkaÜrün adıİl – İlçe
ArifoğluTatlı kırmızı biber öğütülmüş 1 kiloİstanbul – Avcılar
PapriKarabiberİstanbul – Küçükçekmece
ZevceKekikAdana – Seyhan
Hayzen Biber BaharatPul biberGaziantep – Şehitkamil

Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki pazaryerinde satılan Osman Yeşil ve Ahmet Aktürk’ün pekmezleri de şeker ilavesi nedeniyle uygunsuz bulundu.

Dünkü listede de Ankara’nın Yenimahalle ilçesinden ‘Elezya’ markalı üzüm pekmezi yer almıştı.

19 Haziran taklit-tağşiş listesi: Tohum yağı karıştırılan zeytinyağları

Çay içenler daha uzun yaşıyor: Peki ama niye?

28 Mayıs taklit-tağşiş listesi: Tohum yağı karıştırılan zeytinyağları

Bakanlık duyurdu: Üç kasaptan tek tırnaklı eti çıktı