Eczacıbaşı Vitra, voleybolda dünyanın en büyüğü

Rus rakibi Dinamo Krasnodar’ı 3-1 yenen Eczacıbaşı Vitra, Dünya şampiyonu oldu.

İsviçre’de düzenlenen 2015 Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası’nın finalinde Rus rakibi Dinamo Krasnodar karşısında 25-16 ve 25-21 ile 2-0 öne geçen Eczacıbaşı Vitra, üçüncü sette 24-22’yi yakalamasına rağmen iki şampiyonluk sayısından yararlanamadı ve seti 26-24 ile kazanan Dinamo Krasnodar durumu 2-1 yaptı.

Dördüncü seti 25-19, maçı da 3-1 kazanan Eczacıbaşı Vitra, geçtiğimiz ay kazandığı Avrupa Şampiyonluğunun ardından, dünya şampiyonluğuna uzandı.

eczacıbaşı vitra
Fotoğraf: Eczacıbaşı Vitra Facebook

Dünya şampiyonluğu yaşayan üçüncü takım

Eczacıbaşı Vitra, 2010’da Fenerbahçe, 2013’te de VakıfBank şampiyonluğunun ardından dünya şampiyonluğu yaşayan üçüncü Türkiye takımı oldu.

Türkiye, bu şampiyonlukla, Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası’nda 3 şampiyonlukla zirvede yer alan Brezilya’yla birinci sıraya oturdu.

Voleybolda Avrupa’nın en büyüğü Eczacıbaşı Vitra