Ağrı AK Parti’nin yakın zamana dek çantada keklik gördüğü, ama HDP’nin yüzde 10 barajını kafaya koymasından bu yana endişeye kapıldığı yerlerden birisi.
…HDP Ağrı’ya Leyla Zana gibi Kürt siyasetinin sembolik isimlerinden birini aday sırasının başına yerleştirdi; Zana’nın etki ve bağlantıları PKK’nın çok ötesinde, geleneksel Kürt siyaset odaklarına, Mesud Barzani’ye dek uzanıyor. CHP başka koşullar altında bu seçim için pek şansı olmayan Ağrı’ya aşiret destekli eski DYP’li bakan Cemil Erhan’ı ilk sıraya koydu.
Bir anda ortaya dişli rakipler çıkartan bu gelişmeler, Doğu ve Güneydoğu’da başka yerlerde de görüldüğü (Hatta Diyarbakır’da istifaya neden olduğu) üzere Ağrı’da rahatsızlığa neden oldu.
…AK Parti genel merkezinin tabana “Merak etmeyin barajı geçemeyecekler” telkinine başlaması boşuna değil; Ankara’daki ağrı, o nedenle Ağrı ile sınırlı değil. Çünkü iş geliyor HDP’nin yüzde 10 barajını aşıp aşmamasına takılıyor.