Adana’da doğuştan işitme engelli iki yaşındaki Mehmet Yusuf Taş’ın 12 bin lira değerindeki biyonik kulak cihazı çalındı. Tarım işçisi 18 yaşındaki anne Ayşe Taş, “Ben o cihazı alabilmek için kulağımdaki küpemi, çeyizlik eşyalarımı satmıştım” diyerek gözyaşı döktü.

Merkez Yüreğir ilçesinde oturan Ayşe Taş, 14 yaşında berdel geleneği nedeniyle amcasının oğluyla resmi nikah olmadan evlendirilip bir çocuk dünyaya getirdi. Eşinin akrabalarının baskısına dayanamayan Ayşe Taş, doğuştan işitme engelli oğlu Mehmet Yusuf Taş’ı da yanına alıp, babasının evine döndü.
Oğlunun duyabilmesi için eşyaları ve kulağındaki küpeleri satıp tedavi masraflarını karşılayan Ayşe Taş, 19 Aralık’ta oğluna biyonik kulak taktırdı.
Mehmet Yusuf Taş, biyonik kulaklık takıldıktan sonra seslere tepki verip, konuşulanları anlamaya başladı. Doktorların yaptığı kontrolde, Mehmet Yusuf Taş’ın yaşıtları hayatının normale döneceği belirlendi.
Sokakta oynarken…
Geçimini geçici tarım işçiliği yaparak sürdüren Ayşe Taş’ın işte olduğu sırada küçük Mehmet’in sokak ortasında biyonik kulak cihazı çalındı.
Çocuğunun duyabilmesi için elindeki her şeyini satan anne, “Oğlum o günden beri yeniden sessizliğe gömüldü. Çalana yalvarıyorum; kimsenin bir işine yaramaz ama oğlum için hayati önem taşıyor. Ne olur geri getirin” diye konuştu.