Karabük'te ülkücü bir grup, Berkin Elvan anması yapılmasın diye nöbet tuttu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde ülkücü bir grup, Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle yapılacak eyleme engel olmak için meydanda nöbet tuttu. Grup Ege Üniversitesi’nde öldürülen Ülkü Ocakları Sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu için de Kuranı Kerim okudu.

Fotoğraflar: DHA
Fotoğraflar: DHA

 

Safranbolu’da Misak-ı Milli Meydanı’nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, polisin geniş güvenlik önlemi aldığı meydandaki amfi tiyatroda Berkin Elvan eylemi yapmak için gelecekleri beklemeye başladı. İki saat nöbet tutmalarına rağmen kimsenin gelmemesi üzerine Çakıroğlu için Kuranı Kerim okundu ve dua edildi.

Berkin Elvan’ı ananlar bölücülük yapıyormuş

MHP Safranbolu İlçe Başkanı Muharrem Asker, başkaları gibi bölücülük yapmadıklarını belirterek, “Bölücülük yapanlarla da bütün Safranbolu halkı aramızdaki farkı görsün. Biz bu vatanın insanıyız, bu vatanın çocuklarıyız” dedi.

karabuk

Grup ‘Türkiye haine mezar olacak’, ‘Hepimiz Fıratız hepimiz Türküz’, ‘Fıratlar ölmez vatan bölünmez’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sloganları attıktan sonra dağıldı.