Ali Sirmen: Kanal İstanbul'dan artık kimse söz etmiyor

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Sandıktaki bu değişim iktidarın söylemlerini de etkilemeye başladı. Artık eskisi gibi yüksekten uçuşlar yok, üzerinde inatla durulan konular ağza alınmaz oldu. Örneğin, “İsteseniz de istemeseniz de mutlaka yapılacak” denen Kanal İstanbul’dan artık kimse söz etmiyor.

Oysa bir zamanlar her akşam Kanal İstanbul’la yatıyor, her sabah Kanal İstanbul’la kalkıyorduk. Bu çılgın projeye karşı çıkan, bilimadamlarının uyarıları, uzmanların görüşleri hiç dikkate alınmıyordu. AKP’nin çılgın projesi, ütopyasıydı Kanal İstanbul.

Aslında çılgın görünen ütopyalar faydalıdır. Toplumsal bütünlüğü, birlik beraberliği, dayanışmayı artırır.

Ütopyaları toplumların niteliklerini belirler. Hani “Bana ütopyanı anlat, sana kim olduğunu söyleyeyim” dense yeridir.

Ali Sirmen’in yazısı