Kampanya var: 'Toplu taşıma araçlarındaki Salih Memecan çizgi filmleri kaldırılsın'

 

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin çizeri Salih Memecan’ın toplu taşıma araçlarında gösterilen ‘Limon ile Zeytin’ videolarının kaldırılması için kampanya başlatıldı.

limon ile zeytinChange.org’da başlatılan kampanyada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunularak şöyle denildi: “Sendikal faaliyetlerden kadınlara, öldürülen bu halkın çocuklarına her konuda vicdansızca karikatürler çizen Salih Memecan’ın çizimlerinin, bizim vergilerimizle bedeli ödenerek toplumda yaygınlaştırılmasına, çocuklarımızın beğenisine sunulmasına karşıyız.”

Bu yıl mart ayında da CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek konuyu Meclis gündemine taşımış, Limon ile Zeytin çizgi filmlerinin İETT’ye maliyetini, Salih Memecan’a ne kadar ödendiğini ve neden Memecan’ın çizimlerinin tercih edildiğini sormuştu.

Salih Memecan son dönemde özellikle Ali İsmail Korkmaz ve Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden faciasına atıfta bulunarak çizdiği karikatürler nedeniyle sert bir dille eleştirilmişti.

salih memecan 2

salih memecan

Kabataşlılar ‘Bir yanlışlık olmuş’ deyip Salih Memecan’a verdikleri ödülü iptal etti

Salih Memecan’ın ‘Ermenek’ karikatürü vicdanları kanattı

Nihat Sırdar: Medya hiç bu kadar aşağılık olmuş muydu bilmiyorum!

Erdil Yaşaroğlu: Muhalefet yapmak bize mi kaldı!