19 yıl önce 17 yaşındaki Şehriban Coşkunfırat’ı ‘satanist ayin yaparken’ öldüren Engin Arslan, Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Dinçer’den 752 bin liralık tazminatı tahsil edemeyen Coşkunfırat ailesi icraya başvurdu. Dinçer’in İsviçre’ye kaçtığı ortaya çıktı.

Engin Arslan, Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Dinçer (Fotoğraflar: Hürriyet)
Şehriban Coşkunfırat 13 Eylül 1999 gecesi kısa süre önce tanıştığı Engin Arslan, Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Dinçer tarafından öldürülmüştü. Üçlü 16’şar yıl hapis yattıktan sonra cezaevinden tahliye edilmişti. Aile tahliyenin ardından üç isme tazminat davası açmıştı.
Münevver Karabulut davasını emsal gösterdiler
Hürriyet’ten Eyüp Serbest’in haberine göre İstanbul 4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi geçen ay davayı karara bağlayarak baba Mehmet Coşkunfırat’a 1999’dan bu yana hesaplanacak faiziyle 22 bin lira maddi tazminat ve 30 bin lira manevi tazminat, Şehriban Coşkunfırat’ın altı ablaya da 15’er bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Mahkeme tazminatın ve yasal faizin üç sanık arasında eşit olarak ödenmesine karar verdi. Toplam tazminatı faiziyle birlikte 752 bin lira olarak hesaplandı.

Zinnur Gülşah Dinçer
Çoşkunfırat ailesinin avukatları cezanın tahsili için icraya başvurdu. Gerekli sürede para ödenmeyince sanıkların adreslerine hacze gidildi. İlk olarak Engin Arslan’ın ailesiyle birlikte yaşadığı eve giden avukatlar, bir buzdolabı ve bir derin dondurucuyu haczetti.
Zinnur Gülşah Dinçer’in ailesinin Adapazarı’ndaki evine giden avukatlar, Dinçer’in kararı öğrenince İsviçre’ye taşındığını belirledi.
Ömer Çelik’in ise adresi tespit edilemedi.