10'dan Sonra Seçim İnsiyatifi: Nefes almak için o baraj yıkılacak

Genel seçimlerde HDP’ye destek vereceklerini belirten 10’dan Sonra Seçim İnisiyatifi, “10’dan sonra nefes almak için oylar HDP’ye” sloganıyla yüzde 10’luk barajın aşılacağını ve Türkiye’nin nefes alacağını ifade etti.

Fotoğraf: IMC
Fotoğraf: IMC

 

IMC’nin haberine göre 10’dan Sonra Seçim İnisiyatifi, Haydarpaşa Garı önünde bir araya gelerek 7 Haziran’daki genel seçimlerde HDP’ye destek açıklaması yaptı. 10’dan Sonra insiyatifi üyelerine HDP İstanbul milletvekili adayları Bülent Uluer, Prof. Dr. Beyza Üstün, Avukat Filiz Kerestecioğlu ve Murat Mıhçı da destek verdi.

İnisiyatif üyeleri adına açıklama yapan Melis Özbakır, “Biz HDP içinde siyaset yapmayan, ancak onun savunduğu ilkeleri değerli bulan insanlar olarak, nefes almakta zorlandığımız bu günlerde çıkışı olarak HDP’yi ve yeni yaşam çağrısını mücadeleler için bir umut olarak görüyoruz” dedi.

Fotoğraf: @10dansonrasi
Fotoğraf: @10dansonrasi

Yola çıkan bahardır

7 Haziran akşamı, Türkiye’nin geleceğinin önüne koyulan baraj yıkılmış olacağını belirten Özbakır, “Bir Nisan günü başlattığımız bu mücadeleyle, onların bütün korkularını kırarcasına yeni yaşamı inşa edeceğiz. Yola çıkan bahardır” açıklamasını yaptı.

Her yerde mücadele

10’dan Sonra üyeleri açıklamaları sırasında “Kamusal haklarımız için oylar HDP’ye”, “LGBTİ’lerin hakları için oylar HDP’ye”, “Ayakkabı kutusunda sadece ayakkabı olacak” yazılı dövizler taşıyıp, “Oy ver, HDP’ye oy ver”, “Her yerde mücadele, Meclis’te HDP” sloganları attı.

@10dansonrasi
@10dansonrasi