Bosna Hersek medyası 'şaşkın': Erdoğan'ın seçim konuşmasından kimse haberdar değil

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’daki erken seçimler öncesinde Bosna Hersek’te konuşma yapacağını açıklaması ülkede şaşkınlık ve tepkiyle karşılandı.

Fotoğraf: Reuters

Erdoğan’ın erken seçimler öncesinde Avrupa’da Türk vatandaşlarına hitaben bir konuşma yapacağını açıklamasının ardından akıllara ilk olarak Almanya gelmişti. Ancak Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yabancı siyasilerin Almanya’da seçim kampanyası yürütmesine izin verilmeyeceğini tekrarlamıştı. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan ve hükümet yetkililerinin 24 Haziran seçimleri vesilesiyle Almanya’da kampanya düzenlemeyi planlamadığını bildirmişti. Erdoğan da dünkü konuşmasında Avrupa’daki toplantılarını 20 Mayıs’ta Bosna Hersek’te yapmaya karar verdiklerini belirtmişti.

DW Türkçe’nin haberine göre, Bosna Hersek basınına yansıyan haberlerde ne dışişleri ne de cumhurbaşkanlığının Erdoğan’ın 20 Mayıs’ta Saraybosna’da yapmayı planladığı konuşma hakkında bilgisi olduğu belirtildi.

Haberlerde Erdoğan’ın, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi’nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç’in özel davetlisi olabileceği ihtimaline dikkat çekildi.

‘Her isteyen gelirse egemenliğimizi kaybederiz’

Daha İyi Gelecek için İşbirliği (SBB) Genel Başkan Yardımcısı Adisa Arapoviç, Erdoğan’ın Saraybosna’daki seçim etkinliği planlarını eleştirerek, “Bu kötü bir mesaj. Biz hiç haber vermeden ziyarete gelinecek tebaa değiliz” dedi.

Boşnak milletvekili Sadık Ahmetoviç ise, “Eğer isteyen herkes, siyasi toplantılar düzenlemek için ülkemize gelirse egemenliğimizi kaybederiz” dedi.

Bosna Hersek’e bağlı Sırp Cumhuriyeti’nin lideri Milorad Dodik de İzzetbegoviç’i Erdoğan’ı tek taraflı olarak desteklemekle suçlayarak, Erdoğan’ın Saraybosna’daki seçim etkinliği planlarını eleştirmişti.

Bosna Hersek basınında yer alan haberlere göre Erdoğan’ın Saraybosna’da 1984 Kış Olimpiyatları için yapılan spor salonunda konuşması planlanıyor.

Erdoğan’dan ‘dörtlü ittifak’ yorumu: Milletimiz oyuna gelmez, açık ara öndeyiz

Berlin izin vermemişti: Erdoğan Almanya’da seçim kampanyası yapmayacak

‘Avrupa’da konuşacağım’ diyen Erdoğan’a karşı Almanya’nın ‘tavrı net’: İzin yok

Erdoğan, Almanya’daki seçimlere el attı: Türkiye düşmanı partilere oy vermeyin

Almanya Erdoğan’ın ‘Nazi benzetmesi’ni reddetti: Absürt ve uygunsuz

Bakan Zeybekci Türkiye-Almanya gerilimine ‘Yunusça’ yaklaştı: Dost evine geldik

Erdoğan’ın Nazilere benzettiği Alman hükümetinden yanıt: Rezalet

Guardian: Erdoğan’ın Nazi benzetmesi, Türkiye-Almanya gerginliğini yansıtıyor

Bakan Çelik’ten Avusturya’ya: Avrupa’daki ırkçılarla aynı dili kullanıyor

Toplantısı engellenen Bozdağ: İptal eden belediye teröristlerin yoğun baskısı altında

İzin verilmemişti: Almanya’daki referandum toplantıları ‘kültürel faaliyet’miş

‘Türkiye’de özgür ortam var’ diyen AKP’li Canikli: Almanya’nın yaklaşımı faşizan

Bakan Zeybekci’ye konuşması için Almanya’da üçüncü kez salon bulundu

CHP’li Baykal Almanya programını iptal etti: AKP’lilere uygulanan yasak etkili oldu

Referendum mitingine izin vermeyen Hollanda Başbakanı: Ülkemiz kampanya alanı değil

Almanya’dan sonra Hollanda: Çavuşoğlu’nun katılmayı düşündüğü mitinge izin yok

Sözleşme gereği: Bakan Zeybekci’nin Almanya’da katılacağı etkinlik de iptal edildi

Bakan Zeybekci Almanya’da ısrarlı: Gideceğim, izin vermezlerse ev ev dolaşırım, zafer Allah’ındır

Kılıçdaroğlu da Almanya’ya çattı: Demokrasi dersi verip konuşmayı yasaklarsınız

Almanya’da Bozdağ’ın toplantısını iptal eden belediye başkanı, ‘bomba ihbarı’ndan söz etti

Bozdağ ağır konuştu: Almanya PKK, FETÖ ve DHKP-C’nin sığınağı oldu

Çavuşoğlu’na göre Almanya ‘Hayır’a oynuyor: Derin devletin sistematik uygulaması

Sözcü Kalın’a göre Bozdağ’a izin vermeyen Almanya’nın kararı Avrupa için endişe verici

Bozdağ’dan Almanya’ya misilleme: Adalet bakanıyla görüşmemi iptal ettim

Bozdağ’ın Almanya’daki toplantısına verilen izin geri çekildi: ‘Karar siyasi değil’