Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlayacak

Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım’da başlayacak, 15 Nisan 2026’ya kadar devam edecek.

Fotoğraf: AA

Ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlardaysa can ve mal güvenliği için önemli olankış lastiği uygulaması başlayacak. Uygulama ticari araçlar için beş ay zorunlu olacak.

Zorunlu kış lastiği geçen yıl 1 Aralık’la takip eden yılın 1 Nisan arasında geçerliydi.

Kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağdur olmasını önlemek için bu zorunluluk getiriliyor.

Polis tedbirsiz, hazırlıksız yola çıkan araçları denetleyecek ve kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği olmayan araçların yola devam etmelerine izin vermeyecek.

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuşu ve yüksek güvenlik sağlıyor.

Sürücüler araçlarına lastik alırken üretim tarihlerine de dikkat etmeli. Zira lastik kullanılmamış olsa bile belli bir raf ömrü var. Bekletilmiş lastikler özelliğini kaybediyor.

Kış lastiği zorunluluğu beş aya çıkarıldı

Munzur Vadisi’nde ‘kış habercisi’ vargit çiçekleri açtı

Kırkağaç kavunu ‘kışı’ bekliyor