İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları’ndaki görevinden uzaklaştırılanlar arasındaki yönetmen Ragıp Yavuz, kendisini darbe girişimine karışmakla itham edenlere 1980 darbesinde yargılandığını hatırlatarak yanıt verdi.
"Kirvem, hallarımı aynen böyle yaz… Rivayet sanılır belki…" Alnımız ak… Belkemiğimiz dik… pic.twitter.com/tdzACG9BVr
— Ragıp Yavuz (@ragoyavuz) August 2, 2016
Darbe girişiminin ardından kamuda tasfiyeler devam ederken dün İBB Şehir Tiyatroları’nda görevli oyuncular Sevinç Erbulak, Kemal Kocatürk, Mehberi Mertoğlu, İrem Arslan, Arda Aydın ve yönetmen Ragıp Yavuz görevden uzaklaştırılmıştı. İBB, bu hamleyi çıkarılan 667 sayılı olağanüstü hal kararnamesine dayandırarak yapmıştı.
İktidara yakın medyada açığa alınanlara ilişkin ‘FETÖCÜ sanatçılar’ tanımlaması yapılmıştı.
Ragıp Yavuz, Twitter’daki hesabından yazılı bir açıklama yayınlayarak, “Ben 12 Eylül’de faşist Evren cuntası tarafından 1402 sayılı Sıkıyönetim Yasası ile Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edildim. Özlük hakları 36 yıldır hala iade edilmeyen Türkiye’deki tek sanatçıyım ve hayatımın 13 yılı sürgünde geçti. Faşizmle mücadelenin rehberliğinde ve onurla sahnede geçirdiğim 42 yılın ardından açılacak hiçbir soruşturma ‘cemaat’ ya da ‘darbe’ bulgusuna rastlayamaz ve beni itibarsızlaştıramaz!! Çünkü sosyalistleri ‘kandırmak’ zordur!” diye yazdı.
Açığa alınan diğer sanatçı Sevinç Erbulak da, gerçeklerin er geç ortaya çıkacağını belirterek, “Sanat korkakların işi değildir” yorumunu yapmıştı.