TBMM Başkanı Binali Yıldırım, görevinden istifa etmediği halde AKP’nin İstanbul adayı ilan edilmesini, “Hukukun olduğu yerde etik konuşulmaz” diye izah etti.

Yıldırım’ın adaylığına hem anayasal tarafsızlık zorunluluğuna hem de siyasi ahlaka uymadığı olduğu gerekçesiyle itirazlar var. Anayasada TBMM başkanının ‘Meclis içinde ve dışında siyasi parti faaliyetlerine katılamayacağı’ hükmü yer alıyor.
Medya temsilcileriyle kahvaltıda buluşan Yıldırım, konuyla ilgili soru üzerine, “Hukukun olduğu yerde etik konuşulmaz. Hukuk devletinde hukuk konuşulur. TBMM başkanlığından istifa etmeme konusundaki kararlılığımda değişiklik yok” dedi.
Yıldırım seçim kampanyasıyla ilgili dileklerini de şöyle sıraladı: “Benim arzum 31 Mart yerel seçimlerinin İstanbul ölçeğinde, İstanbul merkezli, İstanbulluların sorunları, beklentileri ve geleceğini konuşacağımız bir seçim olması. Bu seçimlerin bir genel seçim havasına dönüştürülmesi, bir referanduma dönüştürülmesi bana göre İstanbul’a yapılabilecek bir iyilik değildir. İstanbul’un konularının, dünya şehrinin konularının güme gitmesi beni çok üzer. Bu bakımdan kampanya boyunca bu alanda kalmaya devam edeceğim. Mecbur kalmadıkça bu alan dışındaki konularda çok fazla mesai harcamayacağım. Ümit ederim ki diğer partiler de veya diğer ittifak da bu hassasiyeti gösterir. Bunun şüphesiz en büyük faydası, bu güzel şehre olacaktır, bu şehirde yaşayan 15 milyon 250 bin hemşehrimize olacaktır.”