Başbakan Binali Yıldırım, sağlık sektöründe yapılan hizmetleri anlatırken ‘hızını alamayınca’ acil servislerin eskisine göre ‘şirin yerler’ haline geldiğini, artık yurttaşların evlenmek için aday bulmaya acil servislere gittiğini savundu.

Partisinin grup toplantısında AKP hükümetinin sağlık sektöründe devrim yaptığını söyleyen Yıldırım, şehir hastanelerini de överek, “Hastaneleriyle otelleriyle bu hastaneler adeta içinde hastane olan küçük şehirler gibi” dedi.
Sağlık sektöründeki değişimleri şaşırtıcı bir örnekle anlatmaya çalışan Yıldırım, şunları söyledi: “Geçen gün bir tanıdığım anlattı şaşırdım… Bayramda vatandaşlar acil servislere gidiyormuş neden gidiyorlarmış? Tedavi olmaya değil kız bakmaya gidiyorlarmış. Artık öyle şirin yerler haline gelmiş demek ki. Demek ki acil servis sadece tedavi etmiyor. Yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu” diye konuştu.
Havalimanının hemen açılmasıyla ‘övündü’
Yıldırım, konuşmasında İstanbul’da 45 kişinin hayatını yitirmesine neden saldırının ardından geceyarısı apar topar açılan Atatürk Havalimanı’na da değindi. Havalimanının anında açılmasını ‘Türkiye’nin gücü’ne yoran Yıldırım, şunları söyledi: “Havaalanında patlama oldu. Turizm biter, Türkiye bir daha ayağa kalkamaz, mahvolduk diyenler bir kez daha yanıldı. Atatürk Havalimanı bayramın son günü Cumhuriyet tarihinin rekor uçak iniş ve kalkışı gerçekleşti. Bin 443 uçuş gerçekleşti. 13 yıl önce Türkiye’nin bütün hava sahasındaki uçak sayısı bin 100’dü. İşte Türkiye bu.”
Dokuz günlük ikinci tatil
Yıldırım, Kurban bayramında da siyasi gerginliklerle tükenme noktasına gelen turizm sektörünün canlandırılması için dokuz günlük tatil getirileceğini söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu: “Yollarımız, havaalanlarımız bayram boyunca doldu taştı. Bayram uzatıldı ve iç turizm gelişti, dış turizmdeki eksiğimizi böylece kapatmış olduk. İnsanlar sahillerde, çadırlarda vaktini geçirme durumunda kaldı. Aynı şey Kurban Bayramı’nda da olacak. Kurban Bayramı’nda bir uzun tatil daha yapacaksınız. Milletvekillerimiz bayrama kadar sıkı çalışırsanız, Meclis üzerine düşen görevi yaparsa güzel bir bayramı daha geçirme imkanı kendiliğinden gelmiş olur.”