‘Sübliminal darbe mesajı’ verdiği gerekçesiyle tutuklanan yazar Ahmet Altan’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Fotoğraf: DHA
Altan, ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek’ ve ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’la suçlanıyor.
Hakimlik kararında Altan için, “Can Erzincan TV’de askeri darbeye zemin hazırlayacak ve kamuoyu oluşturacak program yaptıkları, 14 Temmuz 2016 tarihli programda da askeri darbeye teşebbüsünden haberdar oldukları kanaatine varılmıştır” ifadelerine yer verilmişti.
Altan’ın avukatları 28 Eylül’de İstanbul 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne verdikleri dilekçede yazarın tutuklanmasına itiraz etmişlerdi.
Yapılan itiraz, İstanbul 2.Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı tarafından, itirazdan on gün sonra reddedildi. Reddin gerekçesi olarak ‘tutukluluk kararında usul veya yasaya aykırı bir yön bulunmaması’ gösterildi.