Soma’da 301 işçinin yaşamını yitirdiği faciayı yıldönümünde yok sayan AKP’ye yakınlığıyla bilinen basın organları, bugün de aynı tutumu sergileyerek Soma’daki anmaları neredeyse ‘görmedi’. Gazeteler bir kez daha hükümete karşı oynanan ‘büyük oyunları‘ çözmekle meşguldü.
Dünkü yıldönümde Soma’nın adını anmayan Yeni Şafak, Star, Akşam, Sabah, Takvim ve Güneş gazeteleri CNN Türk’te program yapan Emin Çapa’nın “Seçim öncesi Soma’nın gündeme gelmesi istenmediği için, bütün çabama rağmen kazanın olduğu madenin önünden yayın yapmama izin verilmedi” açıklamasını doğrular nitelikteki yayın politikasını bugün de sürdürdü.

“Erdoğan’a anam, babam, eşim, çocuğum feda olsun” diyen ‘medyacı‘ işadamı Ethem Sancak’a ait Akşam ve Güneş gazetelerinin bugünkü ilk sayfalarında Soma’nın adı dahi anılmadı. Sabah gazetesi ise AKP propagandası yaptığı manşetinin yanında Soma’ya küçük bir yer ayırdı.

Fethullah Gülen Cemaati’nin ‘büyük oyunları‘nı çözmekle meşgul olan Star, Takvim ve Yeni Şafak gazeteleri de Türkiye’nin en büyük maden faciasının yıldönümü anmalarını alt sıralardan küçük bir şekilde gördü. Madenci ailelerinin isyanı yok sayılırken, “Devlet Soma’ya sahip çıktı” ifadeleri kullanıldı.
Yıldönümü, seçim öncesine denk gelince ‘yandaş medya’ Soma’yı yok saydı!