Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, sahibi Türkiyeli olup yabancı bayrak takan teknelere, Türkiye bayrağı takılması halinde vergi ve liman indirimi uygulanmasına yönelik düzenleme yapmaya hazırlanıyor.

Fotoğraf: DHA
Habertürk’ten Deniz Çiçek’e konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Maliye, Gümrük ve Kültür bakanlıklarıyla yaptıkları ortak çalışmada sona geldiklerini söyledi.
Arslan, Türkiye bayrağını cazip hale getirmek istediklerini belirterek, şunları kaydetti: “Türk bayrağına geçen teknelere vergi ve marinalarda kira indirimi uygulanacak. Daha önce uygulana ÖTV’yi kaldıracak, KDV’yi de yüzde 1’e indireceğiz. Yabancı bayraklı teknelere de belli aralıklarla yurtdışına çıkış yapma zorunluluğu getirmeyi planlıyoruz.”
Arslan, düzenlemenin amacını “Ülkemiz karasularında Türk bayrağının cazibesini ve gücünü artırmak öncelikli hedefimiz” sözleriyle açıkladı.