Mevcut iktidarın geleneksel medyayı ele geçirilmesine karşı tepki olarak kurulan televizyon kanalları ve haber odakları bizi nasıl bir yankı odasına sokuyor? Burada kendi kendimize tartışmak ve zaten sadece muhalefet partilerine oy vereceklere hitap etmenin hakikati toplumun ekseriyetine aktarmaya yetmediği görüldü. Daha önemlisi Türkiye’deki her iki kutba da hitap edilen haber kuruluşları oluşturulabilir mi? Babala TV, Açık Mikrofon’un yeni medya üzerinde oluşturduğu hattı genişletmenin imkanları var mı? Bunlar üzerine düşünmek ve haber aldığımız kaynakları sorgulamak iyi gelebilir. Çünkü ‘muhalif medya’ tanımı da ‘yandaş medya’ tanımı kadar tuhaf ve gerçek dışı. “Haberin doğasının zaten muhalif olduğunun ama asıl marifetin bunu herkese aktarabilecek bir dil kurmaktan geçtiği” gerçeğine dayanarak yazıyorum bunu.
SON HABERLER
Rusya ve Ukrayna arasında esir takası: Ağır hasta askerler ülkesine gönderildi
Rusya ve Ukrayna arasında ağır hasta ve yaralı esir askerler için takas yapıldı.
Hatay'da bir erkek, 12 yaşındaki kızını pompalı tüfekle öldürdü, eşini ağır yaraladı
Hatay’ın Altınözü ilçesinde bir erkek, kızını pompalı tüfekle öldürdü, eşini yaraladı.
İsrail: Gece Tahran'da kırka yakın yere hava saldırısı düzenlendi
İsrail ordusu, gece boyunca İran’ın başkenti Tahran’da 40’a yakın yere hava saldırısı düzenlendi.
Kredi çekmek için tüfekle banka basan adam tutuklandı
Eskişehir’de 56 yaşındaki S.T. kredi çekmek için görevliyi bankada pompalı tüfekle tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklandı.
LGS yarın: Sınav stresi ve kaygı nasıl yönetilir?
Sağlık Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav öncesi öğrencilere ‘sınav stresi ve kaygı yönetimi’ konusunda önerilerde bulundu.