Okmeydanı Cemevi’nde bir cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt’u öldüren polis memur Sezgin Korkmaz’ın ‘heyecan ve panik içerisinde’ hareket ettiği, o nedenle ‘sakince nişan alamadığı’ savunuldu.
Hakim, ‘Taksir değil kasıt’ demişti

Fotoğraf: DHA
Uğur Kurt’un 22 Mayıs’ta, TEM Şube Müdürlüğü’nde görevli Sezgin Korkmaz’ın silahıyla vurularak öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, Korkmaz için ‘taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla üç yıldan altı yıla kadar hapsi istenmişti.
İddianamenin gönderildiği Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Hüseyin Kürşad Serbes ise iddianameyi kabul etmiş ancak suçun ağır cezalık olduğunu öne sürerek görevsizlik kararı vermişti.
Hakim Serbes, sanığın eyleminin, ‘olası kastla adam öldürmek’ suçu kapsamına girdiğini savunarak iddianameyi ağır ceza mahkemesine yollamış, Korkmaz’ın 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması gerektiğine hükmetmişti.
Sakince nişan alması mümkün değilmiş!

Fotoğraf, Milliyet gazetesinden alınmıştır.
imctv.com.tr’nin haberine göre polis memuru Korkmaz’ın avukatı Tolga Yurdakul, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine itirazda bulundu.
Korkmaz’ın ‘kasıt olmaksızın ateş ettiği’ savunulan dilekçede, “Heyecan ve panik içerisindeydi, sakince nişan alması mümkün değildi” denildi.