Tuzla'da öğretmeni öldüren Atalay Filiz'e ağırlaştırılmış müebbet

 

Üç kişinin katil zanlısı Atalay Filiz, öğretmen Fatma Kayıkçı cinayetinden müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Fotoğraf: DHA

İstanbul’un Tuzla ilçesinde 28 Mayıs 2016’da Kayıkçı’yı öldüren Filiz, kayıplara karıştıktan sonra yakalanıp tutuklanmıştı.

İki ayrı cinayetin yanı sıra Kayıkçı cinayetinden de yargılanan Filiz için ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmişti.

‘Parayla alakası yok’

İstanbul Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın bugün karar duruşması görüldü.

Duruşmaya Filiz’in yanı sıra avukatı Hüseyin Uğur Poyraz, Kayıkçı’nın oğlu Muhammet Kayıkçı’yla avukatı Cengiz Tayfur katıldı.

Son savunmasını yapan Atalay Filiz, şunları söyledi: “Ben cinayeti tasarlayacak olsam ve maktulü takip edecek olsam neden karşılaşayım? Camdan ona bakmadan takip ederdim. Tasarlayacak olsam başka imkanlarım da vardı. Fatma’yla benim aram zaten iyiydi. Yapacak olsam kapalı kapılar ardından yapardım. Yakalanmamak için öldürme iddiasını da kabul etmiyorum. Fatma’yı yakalanmamak için öldürdüysem, İzmir’de beni görünce polisi arayan şahsı da öldürürdüm. Yakalanmaktan korkuyor olsam, Tuzla’da ne işim var? Yakalanmamak düşüncem olsa kapıyı çeker çıkar giderdim. Fatma da beni yakalatacak olsa, başka yöntemler uygulardı. Bu olayın parayla hiçbir ilgisi yok. Hırsızlık suçlamasıyla ilgili tutarlı bir ifade de bulunamamıştır.”

Bir beraat bir müebbet

Mahkeme, hırsızlık suçlamasıyla Filiz’i beraat ettirirken, ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Sanığın sosyal ilişkilerini, yargılama sürecindeki davranışlarını, cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini göz önüne alan mahkeme, sanığın cezasında herhangi bir indirime gitmedi.

İki cinayetten daha ceza

Filiz, daha önce Ankara’da Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova’yı ‘tasarlayarak öldürdüğü’ gerekçesiyle iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına da çarptırılmıştı.

Atalay Filiz’in öğretmen Fatma Kayıkçı cinayetinden müebbeti istendi

Atalay Filiz için itiraz: Akıl sağlığına dair başka bir hastaneden de rapor alınsın

Beraatini istedi: Atalay Filiz’in ‘akıl sağlığı yerinde’ymiş

Atalay Filiz de ‘FETÖ’ye sığındı: Halk idam istiyor, ben halkın talebini yerine getirdim

Tanık ifadesi: Atalay Filiz, iki sevgiliyi kıskançlık nedeniyle öldürdü

Atalay Filiz cinayetleri itiraf etti: Sinirlenince öldürdüm

Üç kişinin katil zanlısı Atalay Filiz’le ‘selfie keyfi’ne soruşturma: Üç polis açığa alındı

Atalay Filiz’i ihbar eden minibüs şoförü: Perişan haldeydi, biner binmez perdeyi kapattı

Atalay Filiz’in ilk ifadesi: Hayatta kalmak için böcek ve kurbağa yedim

Üç kişinin katil zanlısı Atalay Filiz İzmir’de yakalandı: Dört sahte kimlik taşıyormuş

Atalay Filiz’e ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet