TÜRKPATENT, Minguzzi adı için yapılan marka başvurusunu reddetti

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), ‘Minguzzi’ adı için yapılan marka başvurusuna izin vermedi.

Fotoğraf: X

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre bir kişi 11 Nisan’da Mattia Ahmet Minguzzi’nin soyadı için TÜRKPATENT’e marka başvurusunda bulundu.

Minguzzi’nin babası Andrea Minguzzi’nin avukatı söz konusu başvuruya, Sınai Mülkiyet Kanunu’nun “eskiye dayalı kullanım”, “diğer fikri haklar veya kişi hakları” ve “kötü niyet” fıkralarını gerekçe göstererek itiraz etti.

Kurum, bu itirazı, kanunun ‘diğer fikri haklar veya kişi hakları’ ve ‘kötü niyet’ fıkraları açısından kabul ederek, başvurunun tüm mallar ve hizmetler için reddetti.

Marka başvurusunda yer alan bazı mal ve hizmetler şunlardı:

  • İşlenmiş veya işlenmemiş deriler ve postlar, yapay deriler, köseleler, astarlık deriler
  • Penye, kumaş, pamuk, naylon, keten, yün, triko, kot gibi malzemeden iç ve dış giysiler ile ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması hizmetleri
  • Alıcı ve satıcılar için çevrimiçi pazaryeri (e-ticaret platformu, internet siteleri ve sosyal medya ağları) sağlama hizmetleri
  • Ürünlerin satışı ve reklamı amacıyla internet siteleri ve sosyal medya ağları yoluyla reklam, tanıtım ve promosyon hizmetleri (yazı, fotoğraf ve videolar yayınlayarak müşterilerin malları satın almasını sağlama)
  • Açık artırmaların düzenlenmesi ve gerçekleştirilmesi hizmetleri
  • Mallarının bir araya getirilmesi hizmetleri (belirtilen hizmetler perakende, toptan satış mağazaları, e-ticaret siteleri ve sosyal medya, katalog ve benzeri diğer yöntemler)

Ne olmuştu?

24 Ocak’ta arkadaşlarıyla kaykay malzemesi almak için Hasanpaşa Mahallesi’ndeki pazara giden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi ile B.B. ve U.B. arasında tartışma çıkmış, B.B. Minguzzi’yi pazardan ayrılırken bıçaklamış, U.B. de yerde tekmelemişti.

Ağır yaralanan Minguzzi hastaneye kaldırılırken, kaçan iki saldırgan yakalanarak tutuklanmıştı.

Minguzzi 9 Şubat’ta hastanede hayatını kaybetmişti.

Minguzzi ailesini tehdit ettiği için beşi 18’in yaşın altında altı kişi gözaltına alınmıştı. Sonraki yargılamalarda Çınar Diril tutuklu ve Barış Ayata tutuksuz sanık olarak yargılandı.

Ayrıca Minguzzi’nin mezarını tahrip eden 67 yaşındaki D.A.’ya da iki buçuk yıl hapis verildi.

Minguzzi’yi bıçaklayarak öldüren iki kişi hakkında mahkeme 21 Ekim’de ‘çocuğun kasten öldürülmesi’ suçundan en üst sınırdan 24 yıl hapis cezası vermişti.

Diğer iki sanık M.A.D ve A.Ö.’yse beraat etmişti.

İstanbul Anadolu başsavcılığı A.Ö. ve M.A.D. hakkında verilen beraat ve tahliye kararının kaldırılması için İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne istinaf başvurusunda bulunmuştu.

Minguzzi cinayeti: Dört sanıktan ikisine en üst sınırdan 24 yıl hapis cezası

Minguzzi cinayeti: Tahliye ve beraat kararı ‘Kaldırılsın’ talebi

‘Kaynaştırma raporu’ gerginliği çıkmıştı: Minguzzi davası 21 Ekim’e ertelendi

Minguzzi cinayeti: Aileyi tehdit eden bir çocuk tutuklandı

Ahmet Minguzzi cinayeti davasında dosyalar birleştirildi

Ahmet Minguzzi cinayetinde iddianame hazır: 20’şer yıla kadar hapis talebi

Ahmet Minguzzi cinayeti: Mahkeme başkanı davadan çekildi

Mattia Ahmet Minguzzi’nin mezarını tahrip eden sanığa iki buçuk yıl hapis

Ahmet Minguzzi cinayeti: Tutuklanan iki çocuğun ifadelerine ulaşıldı