Trump: Faşist bir devlette yaşıyoruz

Eski ABD başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, ‘sus payı’ davasında hüküm veren mahkemeyi ‘siyasi tarafgirlikle’, devletiyse ‘faşistlikle’ suçladı.

Fotoğraf: AA

Trump, 2006’da ilişki yaşadığı öne sürülen Stormy Daniels isimli porno yıldızına 2016’daki başkanlık kampanyası sırasında 130 bin dolar tutarında ‘sus payı’ ödediği gerekçesiyle yargılanıyordu.

Trump, 34 suçlamanın tamamından jüri tarafından suçlu bulundu.

Trump, karara ilişkin Manhattan’daki Trump Tower’da gazetecilere konuştu.

AA’nın haberine göre hakkındaki kararın siyasi tarafgirlikle alındığını savunan Trump şöyle devam etti:

“Onlar Beyaz Saray ve Adalet Bakanlığı’yla tam bir işbirliği içindeler. Bunların hepsi Biden ve belki de onun adamları tarafından yapılıyor.”

Tarihte başka bir ABD başkanına böyle bir muamelenin (konuşma yasağı) yapılmadığını hatırlatan Donald Trump, “Faşist bir devlette yaşıyoruz” dedi.

Bu arada Trump’a verilecek cezanın belirleneceği duruşma 11 Temmuz 2024’te görülecek.

Trump ‘sus payı’ davasında suçlu bulundu