DİKEN ÖZEL
@dikencomtr
info@diken.com.tr
Diken’in ulaştığı bir Türk Hava Yolları (THY) yetkilisi, birçok haber sitesinde çıkan THY’nin İran ve Suriye’ye tüm uçuşlarını 31 Temmuz’a kadar iptal ettiğine ilişkin haberleri yalanladı: “Dünden beri çıkan bu haberler asılsız. Uçuşlar devam ediyor.”

Bugün T24, Birgün, TELE1, Ekonomim, Yeni Şafak gibi haber sitelerinde “Türk Havayolları’nın sitesinden alınan bilgiye göre” denilerek THY’nin İran ve Suriye’ye olan tüm uçuşları 31 Temmuz’a kadar iptal ettiği öne sürüldü.
Ayrıca kararın sebebinin açıklanmadığı yazıldı.
Fakat Diken’in ulaştığı bir THY yetkilisi, “Dünden beri dolaşıma sokulan bu haberler asılsız, hatta muhtemelen İran medyasından çıktı. İran, Suriye, Lübnan, Ürdün ve Irak’a uçuşlar devam ediyor” dedi.
13 Haziran’dan sonra seferlere ara verilmişti
THY ve başka birçok havayolu, 13 Haziran’da İsrail’in İran’a başlattığı saldırının ardından İran, Irak, Suriye ve Ürdün’e tüm uçuşlara yaklaşık iki haftalığına ara vermişti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, ‘‘Gerekli tedbirler alınmış, riskli hava sahalarının kullanılmaması yönünde uçuş rotaları yeniden planlanmıştır” demişti.
23 Haziran’daysa THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, ‘güncellemeleri web sitemizden takip edebilirsiniz’ diyerek yedi bölgeye daha seferlerin iptal edildiğini duyurmuştu: Bahreyn, Dammam, Doha, Dubai, Kuveyt, Abu Dabi ve Maskat.
İsrail-İran ateşkesinden sonra seferler normale dönmüştü.
Fakat dün akşam bazı yabancı sosyal medya kullanıcıları THY’nin İran, Suriye, Ürdün ve Irak seferlerinin iptal ettiğine ilişkin iddialar yaydı.
Kaynağı belirsiz asılsız bilgi, birçok haber sitesinde ‘THY’nin resmi internet sitesine’ dayandırılarak haberleştirildi.