Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde en az 28 kişinin hayatını kaybettiği ve 100’e yakın kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı protesto etmek için saat 19:00’da Tünel Meydanı’na çağrı yapıldı.
Bünyesinde çok sayıda parti ve sivil toplum kuruluşunun yer aldığı Barış Bloku’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye’yi savaşın bir tarafı haline getiren AKP hükümetinin zeminini açtığı katliamların ve savaş halinin son bulması talebiyle; bugün (20 Temmuz Pazartesi) 19:00’da Tünel’den Galatasaray’a yürüyoruz” denildi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Birleşik Haziran Haraketi, Halkevleri gibi çok sayıda kuruluş da saldırının protesto edilmesi için yürüyüşe çağrı yaptı.
Galatasaray’da oturma eylemi
Öte yandan saldırının hemen ardından Taksim’de Galatasaray Meydanı’nda bir grup yurttaş, “Suruç’ta kardeşliğimiz bombalandı! Kapatmayın gözlerinizi!” pankartlarıyla oturma eylemine başladı.

