Suriyelilere 'sabredip' yardım yapan kuruluşlara 'sabır ödülü' verildi

Şanlıurfa’da bu yıl ilk kez verilen ‘Sabır Ödülleri’, Suriyelilere ‘sabır örneği‘ gösterip dört yıldır yardım yapan kuruluş ve sivil toplum örgütlerine verildi.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Merkez Eyyübiye ilçe Belediyesi tarafından Sabır Günü etkinlikleri kapsamında ‘Sabır Ödülleri’ töreni düzenlendi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Suriye’de yaşanan iç karışıklıkta dört yıldır Şanlıurfa’da barınan sığınmacılar hakkında, “Ümidimiz oradaki savaşın bir an önce bitmesi ve Suriyelilerin kendi ülkelerine, topraklarına dönmeleridir. Savaş bitene kadar onlara misafirperverliğimizi gösterip yardımlarımızı devam ettireceğiz” diye konuştu.

‘Sabradenlere’ ödül

Gecede, ülkelerinden göç eden ve mağduriyet yaşayan Suriyelilere sabır örneği gösterip yardım yapan İHH İnsani Yardım Vakfı, AFAD ve Ay Işığım Derneği’ne ‘Sabır Ödülleri’ verildi.