Suriye muhalefeti, rejim saldırıları sürdüğü ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın içinde yer almayacağı bir geçiş süreci kabul edilmediği takdirde Cenevre’deki barış görüşmelerinden ayrılacağını duyurdu.

Fotoğraf: Reuters
Reuters’ın haberine göre internet üzerinden bir mesaj yayınlayan muhalefetin başmüzakerecisi Esad Zubi, ateşkesi bozma sinyali verdi: “Müzakere için daha fazla beklemeyeceğiz… Eğer bir füze muhalifleri hedef alırsa, on füzeyle karşılık vermek ve rejimin yaptığı gibi ateşkesi bozmak zorundalar.”
Suriye rejimini ateşkesi ihlal etmekle suçlayan Zubi, savaşçılara Suriye Ordusu’na karşılık vermeleri çağrısında bulundu.
‘Misilleme’ çağrısı
Suriye muhalefetinin müzakerecilerinden Ceyş-ül İslam’ın temsilcisi Muhammed Alluşi de Suriye ordusunun sivillere yönelik saldırı düzenlediğini öne sürerek isyancılara ‘misilleme’ çağrısı yaptı. Alluşi, sözlerinin şiddetin tırmandırılması değil, özsavunma anlamına geldiğinin altını çizdi.