Şişli'de HDP'li vekillerin tutuklanmasını protesto eden 99 kişi gözaltında

 

Eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil dokuz HDP’li vekilin tutuklanmasını protesto amacıyla dün Şişli’de toplanan yurttaşlardan 99’unun gözaltına alındığı öğrenildi.

sisli-hdp-saldiri4
Fotoğraflar: DHA

Açıklama İstanbul Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğü’nden geldi

Yazılı açıklamada, şunlar söylendi: “03-04 Kasım tarihlerinde HDP Eş Genel Başkanları ve bazı milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla il genelinde yapılan izinsiz gösterilerde, terör örgütü lehine yasadışı slogan atılması ve bazı yolların trafiğe kapatılması üzerine görevlilerce yapılan müdahalelerde toplam 99 kişinin gözaltına alındı. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir.”

sisli-hdp-saldiri5

HDP İstanbul il örgütünün çağrısıyla Şişli Camii önünde dün bir araya gelen yurttaşlar, ‘HDP umuttur, umut dimdik ayakta’ ve ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ diye slogan atmıştı.

Halaskargazi Caddesi’ni de trafiğe kapatan grup, HDP İl Eş Başkanı Doğan Erbaş’ın açıklamasının ardından yakınlardaki Cumhuriyet gazetesi önünde tutulan nöbete destek vermek için harekete geçmiş, polis biber gazı, TOMA ve plastik mermiyle saldırmıştı.

HDP’lilerin tutuklanmasını protesto edenlere biber gazlı ve TOMA’lı saldırı

HDP eş başkanlarından mesaj: Gerekirse mum gibi yanmaya devam edeceğiz

HDP, Meclis’teki çalışmalarını durdurdu: Halklarımızla buluşma kararı aldık

HDP’lilerin tutuklanmasına dünyanın dört bir yanında protesto

HDP’li Önder’den Diyarbakır saldırısı için: Katliam yapacaklardı

Demirtaş da Yüksekdağ da F tipi cezaevine konuldu: Biri Edirne, diğeri Kocaeli’de

Tutuklanan Demirtaş’tan ilk mesaj: Sivil darbeye karşı dimdik ayakta duracağız