Türkiye’nin G-20 toplantısında sonuç bildirgesine darbe girişimiyle ilgili bir paragraf konmasını istediği, ancak talebin geri çevrildiği yolundaki Reuters haberine Başbakan Yadımcısı Mehmet Şimşek’ten yalanlama geldi.

İddiaya göre, Ankara’nın eklenmesi istediği paragrafta şu ifadeler yer alıyordu: “Sürdürülebilir büyüme için hukuk devletini güçlendirmek önemlidir ve biz, ekonomik istikrar ve refahı geliştirme yolunda Türkiye’nin meşru hükümetini destekliyoruz.”
Reuters’ın haberinde Türkiye’nin talebinin AB üyesi ülkelerin itirazı nedeniyle reddedildiği belirtildi.
Ancak Şimşek, Twitter hesabından Türkiye’nin bu yönde bir hamlesi olmadığını duyurdu.
G-20 sonuç bildirgesi global ekonomiyi ilgilendiren konuları kapsar. Türkiye'de yaşananlara referans olmayacak. Böyle bir girişimimiz yok.
— Mehmet Simsek (@memetsimsek) July 23, 2016