Çözüm sürecine ilişkin çerçeve yasayla birlikte PKK’lıların 2015’in ilk çeyreğinde eve dönüşe başlayacağına dair senaryoların konuşulduğu bir dönemde, Kandil’den tam aksi yönde bir açıklama geldi.
Ortadoğu’da yaşananlara ve Rojava’nın Kobani kantonundaki IŞİD kuşatmasına dikkat çeken KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, “Kürtler ve Kürdistan halkı özgür ve demokratik yaşama kavuşmadan kim gerillanın direnişten vazgeçeceğini ve silah bırakacağını sanıyorsa o hayal görüyordur. Hiç kimse hayale kapılmasın, gerçekçi olsun” dedi.
‘Ne dünya ne de bölge ülkeleri bu vahşi saldırıya karşı çıkıyor’

Fotoğraf: DHA
Azadiya Welat gazetesine ‘Kürdistan devrim tarzının zamanı’ başlıklı bir makale kaleme alan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, Rojava’da IŞİD saldırılarının devam ettiğini, Kürtlerin kendi topraklarında özgür ve demokratik yaşamasına tahammül edilmediğini kaydetti.
‘Silah bırakma zamanı geldi’ diyen Kürtler bin defa düşünsün

Fotoğraf: DHA
Rojava’nın Kobani kantonuna yönelik IŞİD kuşatmasını hatırlatan Bayık, Kürtlerin meşru savunma gücü olmadan varlığını koruyamayacağını savundu. “Yakın zamana kadar ‘Silahlı mücadele zamanı geçmiştir, artık silahları bırakma zamanı gelmiştir’ diyenler Ortadoğu ve Rojava’ya bakmalıdır” diyen Bayık, gerillaya silah bırakma çağrısında bulunan Kürtlerin şapkalarını önlerin koyup bin defa düşünmeleri gerektiğini vurguladı.
‘Türkiye eli silahlı çeteleri destekliyor ‘
Türkiye’nin Rojava’da YPG güçleriyle çatışan IŞİD’i desteklediği iddiasını bir kez daha dile getiren Bayık şöyle devam etti:
“Türkiye sadece içeride antidemokratik bir politika izlemiyor, dışarıda da despotik ve zalim devletleri ve çeteleri destekliyor. Rojava’da ve Suriye’de kimlerden yana olduğunu ortaya koymuştur. Rojava’da ve Kobane’de demokrasi güçlerini değil de, eli silahlı ve Kürtleri teslim almak isteyen çeteleri destekliyor.”
‘Hiç kimse hayale kapılmasın, gerçekçi olsun’
Ortadoğu’nun hala demokratik siyasetin hakim olduğu ve silahların devre dışı bırakıldığı bir coğrafya olmadığını kaydeden Bayık, “Kürtler ve Kürdistan halkı özgür ve demokratik yaşama kavuşmadan kim gerillanın direnişten vazgeçeceğini ve silah bırakacağını sanıyorsa o hayal görüyordur. Hiç kimse hayale kapılmasın, gerçekçi olsun” dedi.