Reuters: Hamaney, Nasrallah'ın ölümünün ardından güvenli bölgeye geçti

Reuters haber ajansı, İran dini lideri Ali Hamaney’in, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından güvenli bir bölgeye geçtiğini iddia etti.

İsrail, 27 Eylül’de Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürmüştü. Lübnan’ın güneyine hava saldırıları düzenleyen İsrail, 1 Ekim’de Lübnan’ın bazı noktalarına ‘sınırlı’, ‘yerel’ ve ‘hedefli’ kara harekatı başlattığını duyurmuştu.

İran da Hamas lideri İsmail Haniyye, Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan’ın öldürülmesi üzerine İsrail’e füze saldırısı düzenlemişti.

Reuters‘a konuşan İranlı üç kaynak, Hamaney’in, Nasrallah’ı ölümünden önce başkent Tahran’a çağırdığını ve bir elçi aracılığıyla İsrail suikastına karşı uyardığını ileri sürdü.

Tahran’ın, İsrail’in İran’daki üst kademelere sızmasından endişe duyduğunu belirten bir yetkili ‘Ali Hamaney’in artık kimseye güvenmediğini’ söyledi.

İddiaya göre Hamaney, Hizbullah militanlarına ait çağrı cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül’de, Nasrallah’ı Hizbullah’ın içindeki İsrail ajanlarının bir suikast yapabileceğine ilişkin uyarmıştı.

İranlı yetkililer, Nasrallah’a gönderilen elçinin Devrim Muhafızları’nın üst düzey komutanlarından Tuğgeneral Abbas Nilfuraşan olduğunu ve komutanın Nasrallah’la birlikte öldürüldüğünü açıkladı.

Hamaney’inse Nasrallah’ın ölümünün ardından ‘İran’da, güvenli bir bölgeye geçtiği’ belirtildi.

Görüşme yapılan kaynaklardan bazıları İran ile Hizbullah arasında güven kaybı yaşandığını ve Hamaney’in güvenliğinden endişe edildiğini bildirdi.

İsrail, Beyrut’un merkezini vurdu: Altı ölü, yedi yaralı

Hizbullah: İsrail piyadeleriyle ilk kez çatıştık

İran, İsrail’e füze saldırısı başlattığını duyurdu

Ülkelerden Lübnan’a insani yardım desteği

Netanyahu İranlılara seslendi: Ey asil Fars halkı, rejiminiz sizi uçuruma yaklaştırıyor

İsrail, Lübnan’a kara harekatı başlattı

Reuters: Nasrallah’ın cesedine ulaşıldı, ölüm nedeni travma

Hizbullah: Komutan Karaki de öldürüldü

Hizbullah doğruladı: Hasan Nasrallah öldü

Hamaney’den ilk açıklama: Hasan Nasrallah’tan söz etmedi

İsrail, Refik Hariri Havalimanı kulelerini hacklemiş: İran uçağı geri döndü

İsrail saldırıları: İran’da olağanüstü toplantı

İsrail ordusu: Hizbullah lideri Hasan Nasrallah öldürüldü

İsrail’den Beyrut’a yeni hava saldırıları: Lübnanlılar sokakta sabahladı

İsrail, Hizbullah’ın ‘merkez karargahını vurdu’: ‘Hedef Hasan Nasrallah’

Netanyahu, BM Genel Kurulu’nda: Türkiye heyeti salonu terk etti

UNRWA: Lübnan’ın güneyinde en az 200 bin kişi yerinden edildi