Reina’ya silahlı saldırı düzenleyen saldırganı tekmelediğini söyleyen 28 yaşındaki T.B., “Tek olduğunu bilsem yakalama ve etkisiz hale getirme imkanım vardı” dedi.

Ortaköy’deki gece kulübüne dün gece 01.15’te uzun namlulu bir silahla giren saldırgan 39 kişiyi öldürmüş, saldırıda dördü ağır 65 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı.
Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre ilk etapta gece kulübünde kavga çıktığını düşündüğünü belirten yurttaş, silah seslerini müzikten dolayı duyamadıklarını anlattı: “Mekân barut kokuyordu. Herkesi öldürecek sandık. Saldırgan bizim yakınımızda da ateş etti. Arkamızdaki locada vurulanlar oldu. Yerde biri yüzükoyun yatıyordu, ölmüştü.”
Silah seslerinin kesilmesinin ardından saldırganın kendilerine doğru gelmesi üzerine nişanlısıyla birlikte ‘ölü numarası’ yaptıklarını belirten T.B., o anları şöyle anlattı: “Nişanlımla benim ayak ucumuzda çöktü. ‘Allahuekber’ diye bağırdı. ‘Hayır, hayır’ diyerek tekme attım. Tekme atmamla bomba elinde patladı. On saniye süreyle bende de körlük oldu, kulaklarım çınladı. Çünkü bomba yüzümde patlamıştı. Patlayınca bir hayli ışık ve azıcık alev çıktı. Sağ ayağım 20 dakika yandı. Ben onu ses bombası sandım.”
Saldırganın kendilerini de vurmasını beklediklerini kaydeden T.B., “Ben tek olmadığını düşünmüştüm. Tek olduğunu bilsem, tekmenin devamını getirirdim. Öldürme hareketi yapardım. Yakalama ve etkisiz hale getirme imkanım vardı. Buna çok üzüldüm. O an cesaret edemedik. Beş dakika sonra ‘Teslim ol’ sesleri geldi. Hareketleneni vurmak için söylüyor diye düşündüm. ‘Polis yanımıza gelene kadar kimse kalkmasın’ dedim. Sonra özel harekâtçılar geldi” diye konuştu.
Saldırıyı tek kişinin yapmasının imkansızlığından da bahseden yurttaş sözlerini şöyle bitirdi: “Hiç kimse girdiği mekândan bu kadar rahat çıkamaz. Bunu önceden planlamıştır. Elini kolunu sallaya sallaya içeri giriyor. Ona içeriden cep telefonuyla bilgi veren biri olduğunu düşünüyorum. Bu adamın mutlaka bir destekçisi vardı.”