İstanbul’un Ortaköy semtindeki eğlence kulübü Reina’ya saldırı düzenleyen saldırganın eşi, kocasının IŞİD’e sempati duyduğunu bile bilmediğini söyledi.

Fotoğraf: Reuters
IŞİD’in üstlendiği saldırıda uzun namlulu silahla kulübe giren saldırgan rastgele ateş açmış, 39 kişi hayatını kaybetmişti. 65 kişinin de yaralandığı saldırının faili henüz bulunamadı.
Saldırıyla ilgili sekiz kişi gözaltında.
İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre saldırgan, 20 Kasım’da eşi ve iki çocuğuyla beraber İstanbul’a geldi. Daha sonra önce Ankara’ya giden saldırgan, 22 Kasım’da Konya’ya ulaştı. Burada 1100 liralık bir daire kiralayan saldırgan, üç aylık kirayi peşin ödedi.
Saldırganın iş bulmak amacıyla Konya’ya geldiği öne sürülürken, 29 Aralık’ta saldırı için karayoluyla İstanbul’a gittiği belirtildi.
Saldırganın gözaltına alınan eşi ise ifadesinde saldırıyı televizyondan öğrendiğini, kocasının IŞİD’e sempati duyduğundan dahi haberinin olmadığı söyledi.