• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11’i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • VPN HABER
  • ENGLISH

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKYapı Kredi Step

Profesyonelleri aratmayan bir amatör fotoğrafçı sergisi: Özgür Çabuk’un gözünden ‘İşin Aslı’

02/10/2022 12:55

Amatör fotoğrafçı Özgür Çabuk, ‘İşin Aslı’ adlı ilk kişisel sergisiyle sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Çabuk, profesyonel fotoğraf sanatçıları dahil, uzun yıllardır çevresinden gelen “Mutlaka sergi açmalısın” çağrılarına daha fazla duyarsız kalamamış. Sergideki fotoğrafların tamamı cep telefonuyla çekilmiş.  


Fotoğraflarının çoğunda ters ışık kullanarak kadrajın içindeki kişilerin kimliklerini muğlaklaştıran, herhangileştiren Özgür Çabuk, böylece aslolana ulaşma çabasını yansıttığını, şahsına münhasır kalacak sahneleri evrenselleştirdiğini belirtiyor.

İnsan psikolojisine ilgisi, Çabuk için yüzeydekini değil, arka plandakini önemli kılmış. Hemhal olma arzusuyla genç yaşlarında yollara düşüp bir anlamda coğrafyaya değil insana sefere çıkmış Özgür Çabuk.  Umutlarına, hayal kırıklıklarına, ukdelerine, neşelerine, hal-i pürmelallerine… Gördüklerini de fotoğraf olarak kayda geçirmiş.

50 ülkeden geçmiş yolu, Türkiye’de ise 60’dan fazla şehirde, onlarca ilçe ve köyde bulunmuş.

Özgür Çabuk’un ‘İşin Aslı/The fact of the Matter’ adını taşıyan kişisel fotoğraf sergisi, 7-23 Ekim tarihlerinde Karaköy’deki Schneidertempel Sanat Merkezi’nde. Sergi, pazartesi günleri hariç 11.00-18.00 saatlerinde gezilebilecek.

İzmir ve Kocaeli’de büyüyen Özgür Çabuk, Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü mezunu. 1998’den beri ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda kamu diplomasisi ve basın danışmanı olarak çalışıyor.  

Kategori:Sanat

SON HABERLER

İstanbul için ‘aşırı yağış’ uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), ‘aşırı yağış’ nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Teklife eklendi: Çalışan emekliler de 5 bin lira ikramiye alacak

Çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyenin çalışan emeklilere de verilmesi için adım atıldı.

Akşam Postası / 29 Kasım 2023

Bugün neler oldu, Türkiye neyi konuştu? Güne damga vuran gelişmeleri, her akşam saat 6’da Diken’in özel içerikleriyle birlikte başlık başlık öğrenin.

Tehdit şikayetine jet hızıyla takipsizlik: Savcı, Çakıcı’nın ‘lekelenmesi’ni istemedi

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında ‘tehdit’ gerekçesiyle yapılan suç duyurusunda kovuşturmaya gerek görülmedi. Takipsizlik gerekçesinde, Çakıcı’nın ‘lekelenmeme hakkı’ savunuldu.

Ronaldo’ya Binance davası: 29 milyar lira tazminat isteniyor

Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’la yaptığı reklam anlaşmasından dolayı ABD’de birçok yatırımcı tarafından dava edildi.

Çağdaş sanatı anlamak isteyenler için: Atölye Modern Çevirimiçi 19 Ekim’de başlıyor
Festival direktörü Kerem Ayan Filmekimi’ni anlattı: Kaçırmak istemeyeceğiniz beş film

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 220 gündür hapiste

YAZARLAR

Kürt, Kürtçe şarkı söylüyor ve opera sanatçısı, olacak iş mi!

Murat Sevinç

Seçmenler çıldırmış olmalı

Bahadır Kaynak

Üç ustadan diyalog dersleri

Mustafa Dağıstanlı

Meşrubat, kahve ve hastane!

Murat Sevinç

Almanya gezisinin ardından

Bahadır Kaynak

Pasif direniş değil, aktif kabul

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Bir diken de kendime batırayım

Mustafa Dağıstanlı

GÜNÜN 11’İ

Osman Ulagay: Türkiye Arjantin’e benzer mi?

Alaattin Aktaş: Doğalgaz cüzdanları delip geçecek

İsmail Saymaz: Selçuk İnan Denizbank’a hacze gitmiş

Necati Doğru: Tüküreyim o futbolcunun dolarına

Barış Pehlivan: İçişleri bakanının imzası taklit edildi

Esfender Korkmaz: Emekliye verilecek 5 bin lira üç aydır tartışılıyor

Akif Beki: Fatih Terim saptırması

Berkant Gültekin: CHP, İYİ Parti’yle bir ortaklık zemini arıyor

Nurcan Gökdemir: Cumhur ittifakının bilindik taktikleri

Fatih Altaylı: Ayhan Akman’ın bana anlattıkları

Can Ataklı: İktidar kendi adamına bir şey yapar mı?

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN’E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 5 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×