Prof. Çelik hesapladı: AKP'nin en düşük emekli aylığına eklediği refah payı 2 kuruş

Prof. Dr. Aziz Çelik, AKP’nin 16 bin 880 liralık emekli aylığına eklediği refah payı katkısını 2 kuruş olarak hesapladı.

Fotoğraf: AA

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre haziranda enflasyon aylık 1,37 çıktı. Yıllıkta ise yüzde 35,05’e geriledi. Altı aylık enflasyon oranı yüzde 16,67.

Verilere göre memur ve memur emeklileri yüzde 15,57, işçi ve Bağ-Kur emeklileriyse yüzde 16,67 zam alacağı belli olmuştu.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler en düşük emekli aylığının 14 bin 469 liradan, 16 bin 881 liraya çıktığını duyurdu.

Çelik X hesabında en düşük emekli aylığına verilen refah payının 2 kuruş olduğunu söyledi.

Emekli aylığına gelen zammı Çelik şöyle değerlendirdi:

* En düşük emekli aylığı Hazine katkısıyla 16 bin 881 lira olacakmış! Neden 16 bin 881 lira? Halen 14 bin 169 lira olan en düşük emekli aylığını altı aylık resmi enflasyon kadar (yüzde 16,67) artırıyorlar.

* Tam olarak resmi enflasyon kadar artırsalar 16 bin 880 lira 98 kuruş yapıyor.

* Ellerini korkak alıştırmamışlar. Büyük bir cömertlikle 2 kuruş iyileştirme yapmışlar. 2 kuruş refah payı eklemişler ve 16 bin 881 liraya yuvarlamışlar. Tebrikler AKP!

AKP’li Güler: En düşük emekli aylığı 16 bin 881 lira oldu

Memur ve emekli zammı belli oldu

Bedelli askerlik ücretine 37 bin 840 lira zam

TÜİK’e göre enflasyon yüzde 35,05

Akaryakıt, içki ve tütünde ÖTV tutarlarına zam

Benzin ve motorine büyük zam bekleniyor: Güncel akaryakıt fiyatları