Ana muhalefet partisinin, Cerablus operasyonuna ilişkin tavrını eleştiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP’nin, “Türk ordusunu destekliyorum” demediğini öne sürdü.

Fotoğraflar: DHA
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Suriye sınırındaki Cerablus kentinin IŞİD’den temizlenmesi için başlatılan operasyon üzerine hükümeti ‘kendi topraklarımız içerisinde de IŞİD ile samimi bir mücadele’ye davet etmişti.
Böke, gelişmeleri endişeyle izlediklerini belirterek ‘Suriye’deki yangına iktidarın benzin döktüğünü, o ateşin de Türkiye’ye sıçradığını’ söylemişti.
CHP’nin tavrı Perinçek’in memnun edemedi!

Vatan Partililerin, kurultaya ilgisi beklenen düzeydeydi.
Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, partisinin Tekirdağ’daki 10’uncu İl Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, CHP’nin ‘Atatürk’ün partisi’ olmadığını, planlarını ‘ABD heyetleriyle otel odalarında toplanarak’ yaptığını iddia etti.
Devam eden Cerablus operasyonuna sözü getiren Perinçek, şunları anlattı: “Türk ordusu Cerablus’a girdiği zaman, CHP’nin bildirisini okuyun, ‘Türk ordusunu destekliyorum’ diye bir cümle yok. Vatan savaşı yapılıyor, ordu Amerika ile karşı karşıya gelmiş, Mehmetçik savaşıyor canla, kanla, CHP, TSK’dan ve Türk milletinden şu bir cümleyi bile esirgiyor. ‘TSK’yı destekliyorum, zaferini bekliyorum, onunla beraberim’ yok böyle bir cümle. Ne var? Uluslararası camiayla birlikte hareket edin, kim, Amerika ile birlikte hareket edin.”
Perinçek, CHP’nin muhalefet partisi olduğunu gözardı ederek, partinin bu tavrının görmezden gelinerek Türkiye’nin önünün açılamayacağını savundu.