Paris’teki eş zamanlı IŞİD saldırıları esnasında hedeflerden biri olan Bataclan konser salonu Sting konseriyle yeniden açılacak.

Fotoğraf: Reuters
13 Kasım 2015’teki saldırılarda toplam 130 kişi hayatını kaybederken, bunlardan 90’ı saldırganların baskın düzenlediği Bataclan konser salonundaydı.
Deutsche Welle’nin haberine göre saldırıların yıldönümünden bir gün önce konser salonu yeniden açılacak. Bugün gerçekleşecek açılışa saldırılardan sağ kurtulanların yanısıra hayatını kaybedenlerin yakınlarının da katılması bekleniyor.
Sting’in de burada konser vereceği belirtilirken, müzisyenin konserden ücret almayacağı, bilet gelirlerinin kurban derneklerine bağışlanacağı kaydedildi.
Paris’te anma etkinlikleri düzenlenecek
Öte yandan saldırıların yıldönümü 13 Kasım’da Paris’teki geldiği Saint-Denis semtinde ve Bataclan konser salonunda anma törenlerinin düzenlenmesi planlanıyor. Öğleden sonra ise saldırganların hedefi olan kafe ve restoranların yakınında bir fener festivali düzenlenecek.