Paraguay milli takımı, 2026 Dünya Kupası son 32 turunda Almanya’yı eledi; devlet başkanı kutlamalar için ülkede resmi tatil ilan etti.

İki takım (Paraguay-Almanya), ABD’de karşılaştı. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten karşılaşmayı Paraguay, seri penaltılarda 4-3 kazandı.
Güney Amerika ülkesi dünya kupasında Türkiye’nin bulunduğu D grubunu dört puanla üçüncü tamamlamış ve son 32’ye yükselmişti.
Paraguay Devlet Başkanı Santiago Pena o zaman da ülkede resmi tatil etmişti.

Pena son 16 başarısının ardından bu kez 30 Haziran’ı resmi tatil ilan etti; X’ten kararnameyi imzaladığı anları paylaştı.
Almanya’nın dört dünya şampiyonluğuna dikkat çeken devlet başkanı, bugün Paraguay’ın yükselişinin kutlanacağını belirtti.

Pena, milli takıma ‘ülkeye büyük bir mutluluk yaşattığı ve milyonlarca Paraguaylıyı yeniden tek bir bayrak altında birleştirdiği’ için teşekkür etti.
‘Paraguay halkı keyif alsın, pes etmeyen bir yüreğimiz var’
Paraguay Teknik Direktörü Gustavo Alfaro’ysa şunu söyledi: “Bütün Paraguay halkının bundan keyif almasını istiyorum. Kusurlarımız olabilir ama asla pes etmeyen bir yüreğimiz var ve bizi hayatta tutan da bu.”