Özgür Mumcu: Erdoğan'a merdivene dizdiği oyuncak askerleriyle oynayabilecek bina çok

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

7 Haziran’da seçmen parlamenter rejimden yana oy kullandı. Cumhurbaşkanı’nın binasının Meclis binasından büyük ve görkemli olması bu iradeye karşı değil mi?

Mevzu bir milli irade mevzusuysa yüzde 52’nin mi binası daha büyük olmalıdır, yüzde 100’ün mü?

1000 küsur odasıyla Aksaray, bir şahsa değil 550 milletvekiline daha uygun. Meclis’teki yer sıkıntısı da ortada. Erken seçim ihtimalinde dahi Aksaray’ı Meclis binası yapacak bir hukuki düzenleme yapılabilir.

Tamam bina çirkin ve evet hakkında yargı süreci devam ediyor.

Ancak yıkılacak hali de yok. Başkanlık yerine parlamenter rejimi tercih eden seçmenin iradesine uygun olarak Aksaray, bütün seçmenleri temsil eden TBMM’ye neden verilmesin?

Erdoğan’a, merdivene dizdiği oyuncak askerleriyle oynayabilecek bina çok.

Zannederim buna Erdoğan’ın oyuncak askeri olmayı kendilerine yediremeyecek AKP’liler de itiraz etmeyecektir.

Özgür Mumcu’nun yazısı